10 Δεκέμβριος, 2018
elen
Αρχική » Οδηγός Διακοπών » Πολιτιστικά » Σύρος Πολιτισμός 2014 » Εκθέσεις » Ανάσταση ο Παρθενώνας της Πόλεως

Ανάσταση ο Παρθενώνας της Πόλεως

Ανάσταση ο Παρθενώνας της Πόλεως

Ανάσταση ο Παρθενώνας της Πόλεως

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναστάσεως σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο «Ανάσταση ο Παρθενώνας της Πόλεως». Ιστορικά εκκλησιαστικά κειμήλια που μαρτυρούν την ιστορία του ναού, αλλά και φωτογραφίες από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναστάσεως μετά από δύο χρόνια αδράνειας, διοργάνωσε την έκθεση για να μάθουν οι επισκέπτες του νησιού και οι Συριανοί την ιστορία αυτού του λόφου και του Ι.Ν. Αναστάσεως.

Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχει η πρώτη κολυμπήθρα του Ναού, τα σχέδια οικοδομής του Ναού, Ευαγγέλιο του 1872, το λάβαρο του Συνδέσμου Αχθοφόρων του 1918 και πολλά άλλα που αξίζει να δει ο επισκέπτης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακή Μαυρή αλλά και όλα τα μέλη ευχαριστούν όλους όσους συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτή.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 09:00-13:00 & 18:00-21:00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Αυγούστου. Την Κυριακή ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο γήπεδο με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ για το νησί της Σύρου.

Ι.Ν. Αναστάσεως του Σωτήρος

Φωτογραφίες

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *

*