14 Δεκέμβριος, 2018
elen
Αρχική » Αξιοθέατα » Δημαρχείο Ερμούπολης Σύρου

Δημαρχείο Ερμούπολης Σύρου

Δημαρχείο Σύρου

Δημαρχείο Σύρου

Το Δημαρχείο Ερμούπολης Σύρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημαρχεία στην Ελλάδα.

Οι εργασίες κατασκευής του άρχισαν το 1876 και τελείωσαν το 1898. Είναι έργο του γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Η κατασκευή έγινε όταν ήταν Δήμαρχος ο Δημήτριος Βαφειαδάκης και φημολογείται ότι κόστισε περίπου 1.300.000 δρχ. Στον πρώτο όροφο ο επισκέπτης θα συναντήσει μια μαρμάρινη επιβλητική σκάλα πλάτους 15.5μ. Τοσκανικός , Ιωνικός και Κορινθιακός ρυθμός ταυτίζονται μέσα σε αυτό το κτήριο.

Το οικόπεδο του κτηρίου είναι 2.800τ.μ. περίπου και αγοράστηκε το 1858. Αρκετοί μηχανικοί ανέλαβαν την κατασκευή του κτηρίου αλλά δεν τα κατάφεραν.

Κάθε αίθουσα του Δημαρχείου μαρτυράει και μια ξεχωριστή ιστορία. Μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Στον προθάλαμο υπάρχουν προσωπογραφίες όλων των δημάρχων, ελαιογραφίες του Βασιλιά Γεωργίου Α και της Βασίλισσας Όλγας, έργα του ζωγράφου Σπ. Προσαλέντη. Στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζονται καταστήματα.

Το 1998 ξεκίνησε ξεκίνησε η ανακαίνιση του κτηρίου, ολοκληρώθηκαν και κάποια σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ που δεν είχαν ολοκληρωθεί και πραγματοποιήθηκε ζωγραφικός διάκοσμος από την ζωγράφο Άννα Βασιλάκη.

Στο κτήριο εκτός από τις υπηρεσίες του Δήμου στεγάζονται τα Δικαστήρια, το Υποθηκοφυλακείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Εικόνες

Δείτε τη συλλογή φωτογραφίας για το Δημαρχείο Σύρου

[google_map location_id=»1467″ height=»250px»/]

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *

*