18 Ιανουάριος, 2019
elen
Αρχική » Αξιοθέατα » Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, ενός όμορφου νεοκλασικού κτιρίου του 19ου αιώνα (1863-1865).
Επίσημα λόγος για τη βιβλιοθήκη γίνεται από το 1926 και ξεκινά με έναν πυρήνα βιβλίων 2000 περίπου τόμων από τις συλλογές της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου (1835) και ειδικότερα τη βιβλιοθήκη του Ιακώβου Ρώτα, αγαπημένου φίλου του Κοραή, του Επισκόπου Κυκλάδων Ανθίμου Κομνηνού (1842) κ.ά.
Πολύτιμα παλαιά βιβλία όπως τα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου του Ροδίου 1521), το «Ονομαστικό του Πολυδεύκους» 1608) του Ρακίνα, οι «Ιουστινιάναι» του Πρίγκιπα Ροδοκανάκη – σπάνια συριανή έκδοση κ.ά. διαφυλάσσονται σε ξεχωριστή θέση.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τη συλλογή του τοπικού τύπου που ξεκινά από τον προηγούμενο αιώνα και φτάνει ως τις ημέρες μας.
Περίπου 45.000 τόμοι βιβλίων είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού. Το δανειστικό μας τμήμα εμπλουτίζεται ταχτικά με νέες εκδόσεις.
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και παιδική βιβλιοθήκη που εκεί μπορούν τα μικρά παιδιά σε ένα αξιοπρεπέστατο περιβάλλον να μελετήσουν βιβλία της ηλικίας τους και άλλα να τα δανειστούν.

Εικόνες

Δείτε τη συλλογή φωτογραφίας από την Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.Τα απαραίτητα πεδία είναι μαρκαρισμένα *

*